Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till matsal

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till matsal.


Vad betyder matsal

Sett till sina synonymer betyder matsal ungefär bamba eller kantin, men är även synonymt med exempelvis "lunchrum" och "matrum". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till matsal. Vår databas innehåller även sju böjningar av matsal, fem exempelmeningar på hur ordet matsal kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av matsal

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet matsal.


Exempelmeningar för matsal

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet matsal kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sviten hängde ursprungligen i Ackevillans matsal och smyckar numera Sundellhallen på Villa Skärtofta.  
 2. I nordöstra hörnet återfinns Vita havet som var ursprungligen två rum; drottningens matsal och drabantsal.  
 3. En tillbyggnad omfattande bland annat nya toaletter, en matsal och ett utrymme för dokumentlagring utfördes 1983.  
 4. I övre våningsplan finns ett stort ”Hvardagsrum” och matsal mot söder samt kök, skafferi och serveringsrum mot norr.  
 5. Innan för den större matsalen fanns en ytterligare något mindre matsal och mot gården fanns en veranda för kaffeservering.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av matsal

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet matsal.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "matsal" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet matsal förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till matsal

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar matsal.


Mer information om matsal

Andra sätt att lära sig mer kring vad matsal betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av matsal är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om matsal

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för matsal i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är matsal synonymt med både bamba och kantin, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.