Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till materiell

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till materiell.Vad betyder materiell

Sett till sina synonymer betyder materiell ungefär fysisk eller jordbunden, men är även synonymt med exempelvis "jordisk" och "konkret". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till materiell. Vår databas innehåller även tre böjningar av materiell, fem exempelmeningar på hur ordet materiell kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av materiell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet materiell.


Exempelmeningar för materiell

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet materiell kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hittills har den kraftiga orkanen Irma orsakat omfattande materiell skada och lämnat minst 18 döda i sin väg.  
 2. Regnet som vräker ned över Texas i USA kan leda till lika mycket materiell förstörelse som orkanen Katrina 2005.  
 3. Det finns inga uppgifter om att personskador, polis på plats har inte heller kunnat konstatera någon materiell skada.  
 4. Den högsta varningen innebär att värmen väntas orsaka ”stor materiell förödelse och är farlig för människor och djur”.  
 5. Ett av filosofernas mål är att förklara hur ett icke-materiellt medvetande kan påverka en materiell kropp och vice versa.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av materiell

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet materiell.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "materiell" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet materiell förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till materiell

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar materiell.


Mer information om materiell

Andra sätt att lära sig mer kring vad materiell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av materiell är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om materiell

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för materiell i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är materiell synonymt med både fysisk och jordbunden, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.