Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till märkbart

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till märkbart.Vad betyder märkbart

Sett till sina synonymer betyder märkbart ungefär avsevärt eller förnimbart, men är även synonymt med exempelvis "möjligt att uppfatta" och "påtagligt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till märkbart. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet märkbart kan användas i en mening.


Exempelmeningar för märkbart

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet märkbart kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det har varit den mest fantastiska upplevelsen jag kunnat tänka mig, sa en märkbart överväldigad prins.  
 2. Den moderna förädlade pudeln är dock märkbart smäckrare och elegantare än den mer ursprungliga barbeten.  
 3. De kroppar som blev kvar i fjällen bidrog enligt sägnen till att rovdjursstammen i området märkbart växte.  
 4. Strax efter halv två på söndagen talade kungaparet inför pressen, båda märkbart medtagna över vad de sett.  
 5. När det kommer till själva målet vill inte Joakim Persson kommentera situationen, men är märkbart irriterad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till märkbart

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar märkbart.


Mer information om märkbart

Andra sätt att lära sig mer kring vad märkbart betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av märkbart är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om märkbart

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för märkbart i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är märkbart synonymt med både avsevärt och förnimbart, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.