Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till mäktade

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till mäktade.Vad betyder mäktade

Sett till sin synonym betyder mäktade ungefär förmådde, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mäktade. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet mäktade kan användas i en mening.


Exempelmeningar för mäktade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mäktade kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jazz-spelaren Donovan Mitchell gjorde det han kunde i hans frånvaro och mäktade med att bjuda på 30 poäng.  
  2. Jazz-spelaren Donovan Mitchell gjorde det han kunde i hans frånvaro och mäktade med att bjuda på 30 poäng.  
  3. En av ynglingarna vände sig till polisen för att situationen blev så hotfull att han inte längre mäktade med att hantera den, säger Sven Davidsson, en av utredarna i lokalpolisområde Södra Fyrbodal.  
  4. En av ynglingarna vände sig till polisen för att situationen blev så hotfull att han inte längre mäktade med att hantera den, säger Sven Davidsson, en av utredarna i lokalpolisområde Södra Fyrbodal.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till mäktade

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar mäktade.


Mer information om mäktade

Andra sätt att lära sig mer kring vad mäktade betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mäktade är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mäktade

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för mäktade i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förmådde synonymt med mäktade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.