Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lyssna

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till lyssna fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder lyssna

Sett till sina synonymer betyder lyssna ungefär höra eller vara uppmärksam, men är även synonymt med exempelvis "hör". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lyssna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lyssna kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för lyssna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lyssna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är jättetydligt vad de vill, de vill ha bort honom på en gång, men de måste lyssna på honom ändå.  
 2. Det amerikanska folket vill inte lyssna på ett matsalsbråk, de vill veta hur de ska få mat på bordet.  
 3. Det är dags att lägga undan den hårda retoriken, sänka temperaturen och se och lyssna på varandra igen.  
 4. Under föreställningen som har bin som tema fick publiken lyssna till musik på både harpa och klarinett.  
 5. Jag är här för att lyssna på er vad ni känner och vad ni vill, sa Damberg när han talade till mammorna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lyssna

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lyssna.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lyssna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lyssna förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lyssna

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar lyssna.


Mer information om lyssna

Andra sätt att lära sig mer kring vad lyssna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lyssna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lyssna

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för lyssna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lyssna synonymt med både höra och vara uppmärksam, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.