Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lysande

Här nedanför hittar du samtliga trettiosju synonymer till lysande.Vad betyder lysande

Sett till sina synonymer betyder lysande ungefär briljant eller genialisk, men är även synonymt med exempelvis "förträfflig" och "enastående". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lysande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lysande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för lysande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lysande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. När stoftet kommer in i jordatmosfären brinner det upp och framträder då som lysande streck på himlen.  
 2. Hon beskrivs av många som en briljant valmaskin, och en lysande kampanjarbetare för den skotska frågan.  
 3. Den starkast lysande stjärnan i truppen, och i hela orienteringsvärlden, är givetvis Tove Alexandersson.  
 4. Bröst, sidor och buksidor är lysande gula, men fjäderfärgningen kan variera mycket starkt mellan individer.  
 5. Turkiet var länge en lysande stjärna när det gäller tillväxt, drivet av export, byggsektorn och konsumtion.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lysande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet lysande.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lysande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lysande förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lysande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar lysande.


Mer information om lysande

Andra sätt att lära sig mer kring vad lysande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lysande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lysande

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för lysande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lysande synonymt med både briljant och genialisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.