Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lunginflammation

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till lunginflammation.Vad betyder lunginflammation

Sett till sin synonym betyder lunginflammation ungefär pneumoni, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lunginflammation. Vår databas innehåller även sju böjningar av lunginflammation, fem exempelmeningar på hur ordet lunginflammation kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lunginflammation

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lunginflammation.


Exempelmeningar för lunginflammation

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lunginflammation kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sjukdomen kan orsaka allvarliga komplikationer och kan leda till hjärnhinneinflammation och lunginflammation.  
 2. I september 1918 dog hennes yngste son Erik i dubbelsidig lunginflammation efter att ha drabbats av spanska sjukan.  
 3. Kronprinsen blev därefter tvungen att återvända till Stockholm eftersom kung Oscar hade drabbats av lunginflammation.  
 4. Loach menar i stället att kungens symptom är typiska för lunginflammation, vilken sedan skulle ha lett till njursvikt.  
 5. Kvarka kan orsaka svåra följdsjukdomar som lunginflammation och invärtes bölder i bland annat lungor, lever och hjärna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av lunginflammation

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lunginflammation.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lunginflammation" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lunginflammation förekommer det i genomsnitt ca. 27100 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om lunginflammation

Andra sätt att lära sig mer kring vad lunginflammation betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lunginflammation är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lunginflammation

 • Antal bokstäver: 16
 • Antal vokaler: 6
 • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för lunginflammation i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 27
 • Ordets poäng i Betapet: 32
 • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är pneumoni synonymt med lunginflammation, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.