Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till löv

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till löv.


Vad betyder löv

Sett till sina synonymer betyder löv ungefär blad eller bladverk, men är även synonymt med exempelvis "lövverk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till löv. Vår databas innehåller även fem böjningar av löv, två exempelmeningar på hur ordet löv kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av löv

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet löv.


Exempelmeningar för löv

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet löv kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. För att komma åt födan som utgörs av gräs, löv, kvistar och trädens bark utför arten långa vandringar.  
  2. Vissa växter har av samma skäl röda löv på våren innan det har producerats tillräckligt mycket klorofyll.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av löv

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet löv.


Närmeord till löv

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar löv.


Mer information om löv

Andra sätt att lära sig mer kring vad löv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av löv är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om löv

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för löv i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är löv synonymt med både blad och bladverk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.