Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lov

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till lov.


Vad betyder lov

Sett till sina synonymer betyder lov ungefär tillstånd eller dispens, men är även synonymt med exempelvis "ferie" och "ferie". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lov. Vår databas innehåller även fem böjningar av lov, tre exempelmeningar på hur ordet lov kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lov

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lov.


Exempelmeningar för lov

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lov kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Så duon fick lov att tänka om och kom så småningom fram med de två seriefigurerna Asterix och Obelix.  
  2. Tack och lov har det bara gått två dagar än så länge, säger Joel Lindegren som är butikschef på Coop Haga.  
  3. Det är skandal att de ska få lov att köra så, och föra sådant oväsen, säger Göran Nilsson, boende i Sjöbo.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lov

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lov.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lov" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lov förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är löv


Närmeord till lov

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar lov. Här kommer de tio första.


Mer information om lov

Andra sätt att lära sig mer kring vad lov betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lov är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lov

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för lov i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lov synonymt med både tillstånd och dispens, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.