Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till livstid

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till livstid.


Vad betyder livstid

Sett till sin synonym betyder livstid ungefär levnadsålder, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till livstid. Vår databas innehåller även sju böjningar av livstid, fem exempelmeningar på hur ordet livstid kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av livstid

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet livstid.


Exempelmeningar för livstid

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet livstid kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De utdömda fängelsestraffen för medhjälp till mord varierar mellan 8 år och 10 månader och livstid. .  
 2. Sju medlemmar ur varje valkommitté valdes på livstid av de plantageägare som ägde 25 slavar eller mer.  
 3. Då är den enda påföljden för de hänsynslösa gärningarna han har begått fängelse på livstid, säger hon.  
 4. En 20-årig man greps efter attacken misstänkt för mord och mordförsök och riskerar livstid i fängelse.  
 5. Hennes verk var okonventionellt för samtidens läsare, och lite av det publicerades under hennes livstid.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av livstid

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet livstid.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "livstid" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet livstid förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till livstid

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar livstid.


Mer information om livstid

Andra sätt att lära sig mer kring vad livstid betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av livstid är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om livstid

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för livstid i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är levnadsålder synonymt med livstid, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.