Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till listig lösning

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till listig lösning.


Vad betyder listig lösning

Sett till sina synonymer betyder listig lösning ungefär abrovink, men är även synonymt med exempelvis "abrovinsch". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till listig lösning. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet listig lösning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för listig lösning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet listig lösning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Rapporten handlade om en lärare som delade ut en uppgift, som egentligen var en listig lösning på en omöjlig pedagogisk frågeställning.
  2. Det kostar givetvis en hel del men är samtidigt en riktigt listig lösning för exempelvis fönster i höga byggnader.
  3. Det var en listig lösning, tyckte vi.
  4. Affären sågs som en listig lösning på de potentiella problem som Kinneviks annars skulle få med med EU:s konkurrensmyndighet.
  5. Nu måste de hitta på en listig lösning på sitt problem!

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av listig lösning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen listig lösning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "listig lösning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen listig lösning förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om listig lösning

Andra sätt att lära sig mer kring vad listig lösning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av listig lösning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om listig lösning

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är listig lösning synonymt med både abrovink och abrovinsch, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.