Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till libanesiska

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till libanesiska.Vad betyder libanesiska

Sett till sin synonym betyder libanesiska ungefär libanes, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till libanesiska. Vår databas innehåller även sju böjningar av libanesiska, fem exempelmeningar på hur ordet libanesiska kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av libanesiska

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet libanesiska.


Exempelmeningar för libanesiska

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet libanesiska kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt libanesiska Röda korset har 200 människor skadats i protesterna och 60 har förts till sjukhus.  
 2. Samtidigt betonade Nasrallah att den libanesiska regeringen fortfarande är legitim och inte har avgått.  
 3. Enligt libanesiska myndigheter och sjukvårdskällor hade antalet libanesiska dödsoffer därmed passerat 600.  
 4. Räddningsarbetarna har byggt upp ett tält vid rasmassorna och bland annat libanesiska Röda Korset är på plats.  
 5. Pengarna går från Sida till svenska Röda Korset och vidare till hjälporganisationens libanesiska motsvarighet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "libanesiska" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet libanesiska förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om libanesiska

Andra sätt att lära sig mer kring vad libanesiska betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av libanesiska är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om libanesiska

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för libanesiska i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är libanes synonymt med libanesiska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.