Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ledsen

Här nedanför hittar du samtliga tjugofem synonymer till ledsen.Vad betyder ledsen

Sett till sina synonymer betyder ledsen ungefär nere eller deppad, men är även synonymt med exempelvis "nedstämd" och "neråt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ledsen. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av ledsen, fem exempelmeningar på hur ordet ledsen kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ledsen

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ledsen.


Motsatsord till ledsen

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ledsen.

glad, lyckligExempelmeningar för ledsen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ledsen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kvinnan skriver nu själv på Twitter att hon skulle bli överraskad och ledsen om han lämnas ut till USA:.  
 2. Nu försöker vi leva vidare som vanligt som om ingenting hade hänt, säger Marc Meghira och ser ledsen ut.  
 3. Allt är så konstigt och om hon är död kommer jag aldrig få veta hur hon hade det, det gör mig så ledsen.  
 4. I början var hon ledsen över att arkitektdrömmen inte blev av, men nu är hon nöjd med sitt utbildningsval.  
 5. Man kan bli vad som helst, samhället erbjuder mycket. Jag blir ledsen när jag ser de döda unga, säger han.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av ledsen

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ledsen.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ledsen" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ledsen förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ledsen

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ledsen.


Mer information om ledsen

Andra sätt att lära sig mer kring vad ledsen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ledsen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ledsen

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ledsen i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ledsen synonymt med både nere och deppad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är glad en antonym till ledsen.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.