Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ledsam

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till ledsam.Vad betyder ledsam

Sett till sina synonymer betyder ledsam ungefär sorglig eller trist, men är även synonymt med exempelvis "dyster" och "enformig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ledsam. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av ledsam, två exempelmeningar på hur ordet ledsam kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ledsam

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ledsam.


Motsatsord till ledsam

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ledsam.

glad, lyckligExempelmeningar för ledsam

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ledsam kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag visste direkt vilken typ av hat jag skulle få ta emot och det är en ledsam verklighet att era kraftfulla plattformar inte gör tillräckligt för att stoppa dessa meddelanden”.  
  2. När hans bror Nikolaj dog av tuberkulos 1889 inspirerades Tjechov att skriva En ledsam historia om en man som står inför slutet av sitt liv, vilket han inser har varit syfteslöst.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av ledsam

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ledsam.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ledsam" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ledsam förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ledsam

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar ledsam.


Mer information om ledsam

Andra sätt att lära sig mer kring vad ledsam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ledsam är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ledsam

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ledsam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ledsam synonymt med både sorglig och trist, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är glad en antonym till ledsam.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.