Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lättsam

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till lättsam.Vad betyder lättsam

Sett till sina synonymer betyder lättsam ungefär sorglös eller bekymmerslös, men är även synonymt med exempelvis "gladlynt" och "jovialisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lättsam. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lättsam kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för lättsam

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lättsam kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Gibbons skapade smileyfiguren som en pin till The Comedian för att på så sätt göra hans personlighet mer lättsam.  
 2. När Fast and Furious 9 hade premiär i USA gick polisen ut med en lättsam varning i sociala medier om att man inte ska köra för fort.  
 3. Beskedet mottogs med bestörtning i svensk media, vars rapportering om ubåtsincidenten hittills i huvudsak varit av lättsam karaktär.  
 4. En del syftar på pudelns säregna päls och frisyrer, andra på hur pudeln har brukats som hårt arbetande apportör eller som lättsam underhållning.  
 5. Annars var det en glad och lättsam Lindelöf som inledde presskonferesen och han pratade om den fina stämningen på planet från St Petersburg till Göteborg där landslaget har sin bas.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lättsam

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet lättsam.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lättsam" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lättsam förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lättsam

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar lättsam.


Mer information om lättsam

Andra sätt att lära sig mer kring vad lättsam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lättsam är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lättsam

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för lättsam i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lättsam synonymt med både sorglös och bekymmerslös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.