Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till läsning

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till läsning.Vad betyder läsning

Sett till sina synonymer betyder läsning ungefär att läsa, men är även synonymt med exempelvis "behandling". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till läsning. Vår databas innehåller även tre böjningar av läsning samt fem exempelmeningar på hur ordet läsning kan användas i en mening.


Böjningar av läsning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet läsning.


Exempelmeningar för läsning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet läsning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En start som lockade till läsning då pengarna i dagens penningvärde motsvarade en halv miljon kronor.  
 2. Om det inte är något fältarbete inplanerat blir det mycket läsning; tidningsartiklar, bloggar och böcker.  
 3. Hans omfattande läsning omfattade nu den sjätte utgåvan av Malthus An Essay on the Principle of Population.  
 4. Informell utbildning avser det livslånga lärandet som sker dagligen genom kontakter, läsning och erfarenhet.  
 5. Karolinerna sålde i olika upplagor över 120 000 exemplar och blev så småningom obligatorisk läsning i den svenska folkskolan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Närmeord till läsning

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar läsning.


Mer information om läsning

Andra sätt att lära sig mer kring vad läsning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av läsning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om läsning

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för läsning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är läsning synonymt med både att läsa och behandling, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.