Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till läser upp

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till läser upp.Vad betyder läser upp

Sett till sin synonym betyder läser upp ungefär dikterar, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till läser upp. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet läser upp kan användas i en mening.


Exempelmeningar för läser upp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet läser upp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Pilchen, som i videon läser upp namnen med tydlig ironi, tror att det i hans fall handlade om ett enskilt beslut från en lärare.  
  2. Topp åtta-kriteriet har fått ta emot en del kritik på sociala medier jag läser upp lite så kan du säga hur du ställer dig till det?  
  3. Stefan Löfven kan ju också välja att utse en landsbygdsminister i samband med att han läser upp sin regeringsförklaring den 14 september.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om läser upp

Andra sätt att lära sig mer kring vad läser upp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av läser upp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om läser upp

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dikterar synonymt med läser upp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.