Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till läroplan

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till läroplan.Vad betyder läroplan

Sett till sina synonymer betyder läroplan ungefär kurs eller plan, men är även synonymt med exempelvis "program". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till läroplan. Vår databas innehåller även sju böjningar av läroplan, fem exempelmeningar på hur ordet läroplan kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av läroplan

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet läroplan.


Exempelmeningar för läroplan

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet läroplan kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Förskolan har sedan 1998 en läroplan Lpfö 98 som reglerar värdegrund, mål för undervisningen och ansvar för dem som arbetar i förskolan.  
 2. Den kommunala grundskolan är gratis, och finansieras med kommunalskatt, men grundskolan regleras nationellt med 2011 års läroplan - Lgr11.  
 3. Från yttersta högerkanten görs försök att kriminalisera sexundervisning samtidigt som stora grupper vill se en liberal läroplan, utan religiösa inslag.  
 4. Språket är ett obligatoriskt ämne för alla barn i de jukagiriska familjerna under grundskolan, men det finns inga utbildade lärare och ingen fungerande läroplan.  
 5. Maxtaxan har inneburit en nästan fullt utbyggd förskoleverksamhet men att intentionerna i skollag och läroplan är viktiga att beakta och är oberoende av en maxtaxa.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av läroplan

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet läroplan.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "läroplan" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet läroplan förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om läroplan

Andra sätt att lära sig mer kring vad läroplan betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av läroplan är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om läroplan

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för läroplan i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är läroplan synonymt med både kurs och plan, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.