Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lärling

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till lärling.


Vad betyder lärling

Sett till sina synonymer betyder lärling ungefär praktikant eller gesäll, men är även synonymt med exempelvis "elev" och "adept". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lärling. Vår databas innehåller även sju böjningar av lärling, fem exempelmeningar på hur ordet lärling kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lärling

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lärling.


Exempelmeningar för lärling

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lärling kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Goya växte upp i Zaragoza i nordöstra Spanien och blev vid 14 års ålder lärling till konstnären José Luzan.  
 2. Efter att ha börjat som lärling inom metallarbete, valdes Gagarin ut för vidare träning vid en teknisk skola i Saratov.  
 3. Han inledde sin karriär som lärling hos modeskaparen Pierre Balmain på 50-talet, och började tidigt frilansa för stora modebolag.  
 4. En lärling kunde få stå och fyrkantsbila stockar i tre-fyra år innan han betroddes med att hugga knutar och andra sammanfogningar.  
 5. Ombord fanns också en barberare som tog hand om sjuka och skadade tillsammans med en lärling och eventuellt också en yngre barberare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lärling

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lärling.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lärling" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lärling förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lärling

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar lärling.


Mer information om lärling

Andra sätt att lära sig mer kring vad lärling betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lärling är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lärling

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för lärling i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lärling synonymt med både praktikant och gesäll, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.