Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lära känna

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till lära känna.Vad betyder lära känna

Sett till sina synonymer betyder lära känna ungefär möta eller mötas, men är även synonymt med exempelvis "råka" och "råkas". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lära känna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lära känna kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för lära känna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lära känna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Webbplatser som Wrong Planet och Aspergerforum har gjort det lättare för personer att lära känna varandra.  
  2. Främst används nätverket av unga turister som ser det som ett trevligt sätt att lära känna lokalbefolkning. .  
  3. Så om du vill lära känna det grekiska livet ordentligt kan vi verkligen tipsa om att åka till Agios Nikolaos.  
  4. ”Fick lära känna många svenskar” i videon ovanför hör du ungdomar som föreningen har hjälpt att komma in i samhället.  
  5. För tredje året i rad ges Östergötlands pensionärer möjlighet att i sex dagar få röra på sig och lära känna nya människor. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "lära känna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen lära känna förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på frasen per månad på internet.Mer information om lära känna

Andra sätt att lära sig mer kring vad lära känna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lära känna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lära känna

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lära känna synonymt med både möta och mötas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.