Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till landsbygden

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till landsbygden.


Vad betyder landsbygden

Sett till sina synonymer betyder landsbygden ungefär borta från staden, men är även synonymt med exempelvis "på landet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till landsbygden. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet landsbygden kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för landsbygden

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet landsbygden kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det gamla gänget inom partiet som värnar om landsbygden och den vanliga människan är inte med på det.  
 2. I dag är vi den främsta förkämpen för landsbygden och våra små och medelstora städer, för hjärtlandet.  
 3. Vi vill också se 300 miljoner om året på att få fler ambulanser på landsbygden och korta responstiden.  
 4. Detta fenomen beror troligen på befolkningsspridningen på landsbygden där många klasser har få elever.  
 5. Utvecklingen ledde till att människor från den istriska landsbygden och hela riket sökte sig till Pula.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "landsbygden" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet landsbygden förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till landsbygden

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar landsbygden.


Mer information om landsbygden

Andra sätt att lära sig mer kring vad landsbygden betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av landsbygden är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om landsbygden

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för landsbygden i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är landsbygden synonymt med både borta från staden och på landet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.