Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lämpad

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till lämpad.


Vad betyder lämpad

Sett till sina synonymer betyder lämpad ungefär passande eller lämplig, men är även synonymt med exempelvis "anpassad" och "avpassad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lämpad. Vår databas innehåller även en motsatsord, två böjningar av lämpad, fem exempelmeningar på hur ordet lämpad kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av lämpad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lämpad.


Motsatsord till lämpad

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till lämpad.

missanpassad


Exempelmeningar för lämpad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lämpad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. ”USA:s ledare och allierade frågar sig själva ännu en gång om denna man är lämpad att vara president.  
 2. Scenen delas med Polkettens dansbana som i samband med ombyggnationen blev bättre lämpad för konserter.  
 3. I Sverige har det blivit populärt att öva hundar i att hitta kantareller, något pudeln är väldigt lämpad för.  
 4. Hennes figur ansågs vara mer lämpad för pinuppor än modemodellering, och hon förekom mest i reklam och herrtidningar.  
 5. Men den var inte lika lämpad för snabb eldgivning då den bara hade 5 skott i magasinet, hälften av vad det brittiska geväret hade.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lämpad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lämpad.


Närmeord till lämpad

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar lämpad.


Mer information om lämpad

Andra sätt att lära sig mer kring vad lämpad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lämpad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lämpad

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för lämpad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lämpad synonymt med både passande och lämplig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är missanpassad en antonym till lämpad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.