Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lämna av

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till lämna av.


Vad betyder lämna av

Sett till sina synonymer betyder lämna av ungefär sätta av, men är även synonymt med exempelvis "släppa av". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lämna av. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet lämna av kan användas i en mening.


Exempelmeningar för lämna av

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lämna av kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Lastbilen var på väg att lämna av gods till en butik längs gatan och enligt räddningstjänsten missade chauffören vimplarna.  
  2. Det har ju varit så bekvämt att kunna åka hit och lämna av grejor, så lite omständligt blir det, säger Paul Rosén från Norrköping, en av de som lämnade saker till återvinning på söndagsförmiddagen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till lämna av

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar lämna av.


Mer information om lämna av

Andra sätt att lära sig mer kring vad lämna av betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lämna av är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lämna av

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lämna av synonymt med både sätta av och släppa av, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.