Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kvalitet

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till kvalitet.Vad betyder kvalitet

Sett till sina synonymer betyder kvalitet ungefär art eller beskaffenhet, men är även synonymt med exempelvis "egenskaper" och "hög standard". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kvalitet. Vår databas innehåller även sju böjningar av kvalitet, fem exempelmeningar på hur ordet kvalitet kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kvalitet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kvalitet.


Exempelmeningar för kvalitet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kvalitet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Skogsbruk och röjning av träd som anses vara av sämre kvalitet utgör ett hot mot pärlugglans bestånd.  
 2. Den andra och i vissa fall tredje pressningen var av lägre kvalitet och hade mycket lägre alkoholhalt.  
 3. De Holländska hästarna har ofta väldigt bra kvalitet men kan vara lite känsligare på både gott och ont.  
 4. En teori som stöds av flera franska experter är att fartyget var konstruerat med nitar av dålig kvalitet.  
 5. Kulturell påverkan och individuell variation skapar en stor variation i utbud och kvalitet på bassångare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av kvalitet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kvalitet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kvalitet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kvalitet förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kvalitet

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar kvalitet. Här kommer de tio första.


Mer information om kvalitet

Andra sätt att lära sig mer kring vad kvalitet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kvalitet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kvalitet

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för kvalitet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kvalitet synonymt med både art och beskaffenhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.