Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kunnig

Här nedanför hittar du samtliga tjugofyra synonymer till kunnig.


Vad betyder kunnig

Sett till sina synonymer betyder kunnig ungefär lärd eller vetande, men är även synonymt med exempelvis "förfaren" och "kompetent". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kunnig. Vår databas innehåller även tre böjningar av kunnig, fem exempelmeningar på hur ordet kunnig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kunnig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kunnig.


Exempelmeningar för kunnig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kunnig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Snarare hade den som var särskilt kunnig på ett område, till exempel fiske, ledarskap utifrån auktoritet.  
 2. Den svåra situationen har lett till överfulla sjukhus samt brist på nödvändiga resurser och kunnig personal.  
 3. Trots att hon var så känslomässigt engagerad, visade sig Mary Shelley vara en kunnig och professionell redaktör.  
 4. Det förutsätts mycket träning under kunnig ledning för att en hund skall göra en god prestation vid ett jaktprov.  
 5. ”Lugn, klar, kunnig och ja presidentmässig” skriver en politisk analytiker på CNN och utnämner Harris till en av debattens vinnare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kunnig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kunnig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kunnig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kunnig förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kunnig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar kunnig.


Mer information om kunnig

Andra sätt att lära sig mer kring vad kunnig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kunnig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kunnig

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för kunnig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kunnig synonymt med både lärd och vetande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.