Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kröka

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till kröka.Vad betyder kröka

Sett till sina synonymer betyder kröka ungefär supa eller dricka, men är även synonymt med exempelvis "böja" och "böja av". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kröka. Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet kröka kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för kröka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kröka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Som John Wheeler har uttryckt det: rumtiden talar om för materian hur den skall förflytta sig, materian talar om för rumtiden hur den skall kröka sig.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kröka

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kröka.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kröka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kröka förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kröka

I vår databas över ord finns 16 ord som innehåller eller liknar kröka. Här kommer de tio första.


Mer information om kröka

Andra sätt att lära sig mer kring vad kröka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kröka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kröka

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kröka i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kröka synonymt med både supa och dricka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.