Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kretslopp

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till kretslopp.


Vad betyder kretslopp

Sett till sina synonymer betyder kretslopp ungefär cykel eller bana, men är även synonymt med exempelvis "cirkel" och "cirkelgång". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kretslopp. Vår databas innehåller även fem böjningar av kretslopp, fem exempelmeningar på hur ordet kretslopp kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kretslopp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kretslopp.


Exempelmeningar för kretslopp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kretslopp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han prövade nya tekniska lösningar för bland annat uppvärmning, gårdens kretslopp och jordbruksredskap.  
 2. Den nya satelliten kan även följa förändringar i jordens skogstäcken, en nyckelfaktor för kolets kretslopp.  
 3. Men regnskogen fungerar också som en stor vattenpump som skapar regn och påverkar jordklotets kretslopp av vatten. .  
 4. Sedimentens kretslopp kan beskrivas enligt följande: vittring, erosion, transport, avsättning, diagenes och litifikation.  
 5. Detta medför att blod och syre bättre fördelas i kroppen, i motsats till fiskar som endast har ett enda kretslopp och därmed också ett mer primitivt hjärta.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kretslopp

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kretslopp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kretslopp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kretslopp förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om kretslopp

Andra sätt att lära sig mer kring vad kretslopp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kretslopp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kretslopp

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för kretslopp i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kretslopp synonymt med både cykel och bana, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.