Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kraftiga vindar

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till kraftiga vindar.


Vad betyder kraftiga vindar

Sett till sina synonymer betyder kraftiga vindar ungefär storm, men är även synonymt med exempelvis "kuling". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kraftiga vindar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet kraftiga vindar kan användas i en mening.


Exempelmeningar för kraftiga vindar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kraftiga vindar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Skyfall och kraftiga vindar har gjort att 742 000 hushåll blivit strömlösa i Louisiana, rapporterar CNN.  
  2. Stormens centrum beräknas nå land på lördag förmiddag, och börjar med kraftiga vindar tidigt på morgonen.  
  3. Flera av bränderna, som förvärras av hög temperatur och kraftiga vindar, har anlagts, enligt myndigheterna.  
  4. Energikällan till dessa kraftiga vindar tycks vara Jupiters inre värme och inte solens värme såsom på jorden.  
  5. Utöver kraftiga vindar på upp emot 57 meter i sekunden väntas också stora regnmängder och höga tidvattenvågor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om kraftiga vindar

Andra sätt att lära sig mer kring vad kraftiga vindar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kraftiga vindar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kraftiga vindar

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kraftiga vindar synonymt med både storm och kuling, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.