Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till korpus

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till korpus fördelade på två ordgrupper.Vad betyder korpus

Sett till sina synonymer betyder korpus ungefär stor textmängd eller ordmassa, men är även synonymt med exempelvis "textmängd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till korpus. Vår databas innehåller även sex böjningar av korpus, en exempelmeningar på hur ordet korpus kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av korpus

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet korpus.


Exempelmeningar för korpus

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet korpus kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I nischen i korpus fanns ett gyllene krucifix som stals den 21 juni 2012 och ersattes av en replik av samme konstnär hösten 2013.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av korpus

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet korpus.


Närmeord till korpus

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar korpus.


Mer information om korpus

Andra sätt att lära sig mer kring vad korpus betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av korpus är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om korpus

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för korpus i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är korpus synonymt med både stor textmängd och ordmassa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.