Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till konsult

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till konsult.Vad betyder konsult

Sett till sina synonymer betyder konsult ungefär rådgivare eller rådsäljare, men är även synonymt med exempelvis "inhyrd expert" och "konsulent". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till konsult. Vår databas innehåller även sju böjningar av konsult, fem exempelmeningar på hur ordet konsult kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av konsult

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet konsult.


Exempelmeningar för konsult

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet konsult kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det som sticker ut i år är att man också tar hjälp av en konsult med stor erfarenhet av naturvårdsbränningar.  
 2. En konsult för företaget säger till tidningen att betalningen var ett konsultarvode som inte har med Vekselberg att göra.  
 3. Bland annat har de anlitat en konsult som ska analysera skolverksamheten och styrelsen, samt handleda de som driver skolorna.  
 4. SPÖ hade anlitat en konsult som i falska Facebookkonton med förvanskade uttalanden framställde Kurz som en främlingsfientlig antisemit.  
 5. Om du anmäler så är din karriär praktiskt taget över, särskilt om du arbetar som konsult, säger en kvinna som arbetar för FN:s matprogram.  .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av konsult

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet konsult.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "konsult" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet konsult förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till konsult

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar konsult.


Mer information om konsult

Andra sätt att lära sig mer kring vad konsult betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av konsult är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om konsult

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för konsult i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konsult synonymt med både rådgivare och rådsäljare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.