Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till konstatera

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till konstatera.


Vad betyder konstatera

Sett till sina synonymer betyder konstatera ungefär fastställa eller beakta, men är även synonymt med exempelvis "bestämma" och "ertappa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till konstatera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet konstatera kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för konstatera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet konstatera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi borde inte nöja oss med att konstatera att ”katedralen är stängd i fem år”, säger Patrick Chavuet.  
 2. På plats kunde styrkorna konstatera att branden var fullt utvecklad och att huset inte gick att rädda.  
 3. Det är med tungt hjärta jag kan konstatera att vi inte kan fira jul som planerat, sa premiärministern.  
 4. Man kan direkt konstatera att antalet a-runor i texten är mycket stort, nästan 40% av alla runor är a.  
 5. Polis och räddningstjänst var på plats vid Kyllaredsmotet och kunde konstatera att föraren var avliden.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av konstatera

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet konstatera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "konstatera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet konstatera förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till konstatera

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar konstatera.


Mer information om konstatera

Andra sätt att lära sig mer kring vad konstatera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av konstatera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om konstatera

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för konstatera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konstatera synonymt med både fastställa och beakta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.