Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till koncentrera

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till koncentrera.


Vad betyder koncentrera

Sett till sina synonymer betyder koncentrera ungefär fokusera eller komprimerad, men är även synonymt med exempelvis "kondensera" och "samla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till koncentrera. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet koncentrera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till koncentrera

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till koncentrera.

decentralisera


Exempelmeningar för koncentrera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet koncentrera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi måste koncentrera oss på oss själva och utveckla det vi behöver och bygga vidare på det vi gjorde bra.”.  
 2. Efter att ha återvänt från England gjorde Monroe ett 18-månaders uppehåll för att koncentrera sig på familjelivet.  
 3. Jag tror inte att man skulle kunna koncentrera sig om du och jag gick till arbetet med bar mage, svarar Bjarne Kyneb.  
 4. Postdoktorsforskare kan denne koncentrera sig nästan enbart på forskning, vilket universitetslärare mycket sällan kan.  
 5. Syftet med priset är att befria mottagarna från finansiella bekymmer så att de kan koncentrera sig på kompositionsarbetet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av koncentrera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet koncentrera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "koncentrera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet koncentrera förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till koncentrera

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar koncentrera.


Mer information om koncentrera

Andra sätt att lära sig mer kring vad koncentrera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av koncentrera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om koncentrera

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för koncentrera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är koncentrera synonymt med både fokusera och komprimerad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är decentralisera en antonym till koncentrera.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.