Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kompetens

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till kompetens.Vad betyder kompetens

Sett till sina synonymer betyder kompetens ungefär skicklighet eller duglighet, men är även synonymt med exempelvis "förmåga" och "kunskap". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kompetens. Vår databas innehåller även två böjningar av kompetens, fem exempelmeningar på hur ordet kompetens kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kompetens

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kompetens.


Exempelmeningar för kompetens

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kompetens kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bland annat för otrygg miljö och brist på kompetens bland personalen, som SVT rapporterat om tidigare.  
 2. Programmet var öppet för utländska medborgare som hade kompetens som kunde bedömas som viktig för USA.  
 3. Han påpekar vilken kompetens och vilka insatser som finns hos den lokala sjukvårdspersonalen i landet.  
 4. Åklagare anses bland annat sakna den kompetens och erfarenhet som krävs för att hantera hemliga tvångsmedel.  
 5. Däremot bedömer IVO att personalens kompetens är tillräcklig och att barnen känner sig trygga och delaktiga.  .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av kompetens

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kompetens.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kompetens" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kompetens förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kompetens

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar kompetens.


Mer information om kompetens

Andra sätt att lära sig mer kring vad kompetens betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kompetens är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kompetens

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för kompetens i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kompetens synonymt med både skicklighet och duglighet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.