Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kompatibilitet

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till kompatibilitet.Vad betyder kompatibilitet

Sett till sina synonymer betyder kompatibilitet ungefär förenlighet, men är även synonymt med exempelvis "jämförbarhet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kompatibilitet. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av kompatibilitet, två exempelmeningar på hur ordet kompatibilitet kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kompatibilitet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kompatibilitet.


Motsatsord till kompatibilitet

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till kompatibilitet.

oförenlighetExempelmeningar för kompatibilitet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kompatibilitet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Denna utgåva ger kompatibilitet med Gamecube- och Classic-kontroller, och förbättrar upplösningen till 480p.  
  2. Man tittar redan på framtida kompatibilitet med redan existerande datainfrastrukturer, säger Ronald Hanson, som leder forskarlaget, i ett pressmeddelande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av kompatibilitet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kompatibilitet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kompatibilitet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kompatibilitet förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om kompatibilitet

Andra sätt att lära sig mer kring vad kompatibilitet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kompatibilitet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kompatibilitet

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för kompatibilitet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 28
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kompatibilitet synonymt med både förenlighet och jämförbarhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är oförenlighet en antonym till kompatibilitet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.