Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kol

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till kol fördelade på fyra ordgrupper.Vad betyder kol

Sett till sina synonymer betyder kol ungefär ett grundämne eller grundämne 6, men är även synonymt med exempelvis "kemiskt kol" och "C". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kol. Vår databas innehåller även tre böjningar av kol, tre exempelmeningar på hur ordet kol kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kol

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kol.


Exempelmeningar för kol

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kol kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Amazonas träd binder kol och när de huggs ner frigörs koldioxid som bidrar till klimatförändringarna.  
  2. Och nu har skärningspunkten till slut passerats. Solel har blivit billigare än kol, berättar Nanda. .  
  3. Vid trakthygges- och kontinuitetsskogsbruk med samma uttag kommer ungefär lika mängd kol att frigöras.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av kol

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kol.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kol" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kol förekommer det i genomsnitt ca. 22200 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kol

I vår databas över ord finns 20 ord som innehåller eller liknar kol. Här kommer de tio första.


Mer information om kol

Andra sätt att lära sig mer kring vad kol betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kol är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kol

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för kol i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kol synonymt med både ett grundämne och grundämne 6, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.