Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till klor

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till klor fördelade på två ordgrupper.Vad betyder klor

Sett till sina synonymer betyder klor ungefär grundämne 17 eller klorgas, men är även synonymt med exempelvis "Cl". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klor. Vår databas innehåller även tre böjningar av klor, fem exempelmeningar på hur ordet klor kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av klor

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet klor.


Exempelmeningar för klor

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet klor kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De kan också greppa varandras klor i luften och tumlar då nedåt tillsammans innan de släpper greppet.  
 2. Råkar de identifiera dig som måltavla, och du hamnar i deras klor, så går du en grym döde till mötes.  
 3. Där fick King syn på en liten, kraftig uggla med korta, kraftigt vita fjäderklädda ben med stora klor.  
 4. Som hos alla medlemmar i ordningen Eulipotyphla finns fem tår vid varje fot som är utrustade med klor.  
 5. Majoriteten av hundarna hade också kraftiga eksem, långa klor, irriterade ögon och tandköttsinflammation.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av klor

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet klor.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "klor" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet klor förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till klor

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar klor. Här kommer de tio första.


Mer information om klor

Andra sätt att lära sig mer kring vad klor betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av klor är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om klor

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för klor i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klor synonymt med både grundämne 17 och klorgas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.