Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till klocktorn

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till klocktorn.Vad betyder klocktorn

Sett till sina synonymer betyder klocktorn ungefär kampanil, men är även synonymt med exempelvis "klockstapel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klocktorn. Vår databas innehåller även fem böjningar av klocktorn, fem exempelmeningar på hur ordet klocktorn kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av klocktorn

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet klocktorn.


Exempelmeningar för klocktorn

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet klocktorn kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Su Song med kollegor började år 1086 bygga ett stort astronomiskt klocktorn som färdigställdes år 1092.  
 2. Den 1 augusti 1966 16 dödas då Charles Whitman öppnar eld från ett klocktorn vid ett universitet i Austin i delstaten Texas.  
 3. Hanyuansalen består av dess centrala stora sal, östra och västra klostren, östra och västra paviljongerna, klocktorn och trumtorn.  
 4. Han hyllar modet och beslutsamheten hos brandmännen som satte sina liv på spel för att rädda kyrkans stenstruktur och två klocktorn.  
 5. Zhang genomförde denna förändring i sitt klocktorn, som var cirka 10 meter högt, ihop med ett steghjul för klockans slag varje kvart.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "klocktorn" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet klocktorn förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om klocktorn

Andra sätt att lära sig mer kring vad klocktorn betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av klocktorn är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om klocktorn

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för klocktorn i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klocktorn synonymt med både kampanil och klockstapel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.