Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till klarade av

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till klarade av.Vad betyder klarade av

Sett till sin synonym betyder klarade av ungefär förmådde, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klarade av. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet klarade av kan användas i en mening.


Exempelmeningar för klarade av

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet klarade av kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. När kriget var slut insåg man kraften i kvinnors arbete och att de klarade av mycket mer än bara husliga sysslor.  
  2. Reningsverket klarade av den ökning som uppstod och prover har visat att Ljusnan inte förorenades trots incidenten.  
  3. Totalt 180 personer saknas nu, vilket är tre gånger så många färjan klarade av att ta, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.  
  4. Allra snabbaste sträcktid hade Australiens Emma McKeon på tredje sträckan som hon med flygande start klarade av på 51,35.  
  5. Trots detta gick uppträdandet över förväntan och Nirvana klarade av alla låtar under en och samma tagning, vilket var ovanligt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till klarade av

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar klarade av.


Mer information om klarade av

Andra sätt att lära sig mer kring vad klarade av betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av klarade av är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om klarade av

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förmådde synonymt med klarade av, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.