Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till killar

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till killar.


Vad betyder killar

Sett till sina synonymer betyder killar ungefär gossar eller grabbar, men är även synonymt med exempelvis "kisar" och "kittlar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till killar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet killar kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för killar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet killar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi försöker få både killar och tjejer att hitta på grejor på sommaren istället för att ”vara ute på gatan”.  
 2. Förhoppningsvis har många yngre tjejer och killar tittat på och känt att det här är något jag vill testa på.  
 3. Snart bildade han och tre andra killar ett band som skulle bli större än någon hade anat: The Rolling Stones.  
 4. Det svenska landslaget består av två killar och två tjejer, och i helgen kör de årets andra träningsläger inför VM.  
 5. Vi har killar som går ut och spelar på 80 procent och har en agenda som handlar mer om ”mitt spel” än om ”vårt spel”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "killar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet killar förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till killar

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar killar.


Mer information om killar

Andra sätt att lära sig mer kring vad killar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av killar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om killar

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för killar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är killar synonymt med både gossar och grabbar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.