Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kärra

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till kärra.


Vad betyder kärra

Sett till sina synonymer betyder kärra ungefär åk eller skrinda, men är även synonymt med exempelvis "dragkärra" och "vagn". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kärra. Vår databas innehåller även sju böjningar av kärra, två exempelmeningar på hur ordet kärra kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kärra

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kärra.


Exempelmeningar för kärra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kärra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Efter omlastning till häst och kärra vid Brätte, senare Korseberg, vid viken Vassbotten i Vänern transporterades godset på Edsvägen.  
  2. Ständiga förflyttningar förhindrade en utvecklad effektiv administration, eftersom såväl folk som gods var tvungna att transporteras med hjälp av häst och kärra inklusive arkiv och skattekistor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kärra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kärra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kärra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kärra förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kärra

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar kärra.


Mer information om kärra

Andra sätt att lära sig mer kring vad kärra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kärra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kärra

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kärra i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kärra synonymt med både åk och skrinda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.