Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till karies

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till karies.


Vad betyder karies

Sett till sina synonymer betyder karies ungefär hål i tänderna, men är även synonymt med exempelvis "tandröta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till karies. Vår databas innehåller även två böjningar av karies, tre exempelmeningar på hur ordet karies kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av karies

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet karies.


Exempelmeningar för karies

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet karies kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Tillsatt socker och sockersötade drycker ökar risken för bland annat fetma, typ 2-diabetes och karies.  
  2. Grus och sand som blandades med det stenmalda mjölet ledde till kraftigt nedslitna tänder (även om karies var sällsynt).  
  3. WHO har också gjort ett tillägg i sin rekommendation att intaget av fria sockerarter gärna kan vara under 5 procent av energin för att ytterligare minska risken för karies.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av karies

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet karies.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "karies" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet karies förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till karies

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar karies.


Mer information om karies

Andra sätt att lära sig mer kring vad karies betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av karies är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om karies

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för karies i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är karies synonymt med både hål i tänderna och tandröta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.