Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till känslolös

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till känslolös.


Vad betyder känslolös

Sett till sina synonymer betyder känslolös ungefär kall eller apatisk, men är även synonymt med exempelvis "fordrande" och "förstockad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till känslolös. Vår databas innehåller även tre böjningar av känslolös samt en exempelmeningar på hur ordet känslolös kan användas i en mening.


Böjningar av känslolös

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet känslolös.


Exempelmeningar för känslolös

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet känslolös kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Enligt Less, som tydligt ändrade uppfattning allt efter tiden gick, var Eichmann helt känslolös och saknade minsta känsla av ånger.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till känslolös

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar känslolös.


Mer information om känslolös

Andra sätt att lära sig mer kring vad känslolös betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av känslolös är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om känslolös

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för känslolös i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är känslolös synonymt med både kall och apatisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.