Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kännemärke

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till kännemärke.Vad betyder kännemärke

Sett till sina synonymer betyder kännemärke ungefär signum eller drag, men är även synonymt med exempelvis "hallstämpel" och "kännetecken". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kännemärke. Vår databas innehåller även sju böjningar av kännemärke samt en exempelmeningar på hur ordet kännemärke kan användas i en mening.


Böjningar av kännemärke

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kännemärke.


Exempelmeningar för kännemärke

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kännemärke kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Leplée lärde henne grunderna i att uppträda på en scen och bestämde att hon skulle ha en svart klänning på sig, en klädsel som kom att bli ett kännemärke vid hennes framtida uppträdanden.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Mer information om kännemärke

Andra sätt att lära sig mer kring vad kännemärke betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kännemärke är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kännemärke

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för kännemärke i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kännemärke synonymt med både signum och drag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.