Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till jurist

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till jurist fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder jurist

Sett till sina synonymer betyder jurist ungefär advokat eller affärsjurist, men är även synonymt med exempelvis "juridiskt ombud" och "rättslärd person". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till jurist. Vår databas innehåller även sju böjningar av jurist, fem exempelmeningar på hur ordet jurist kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av jurist

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet jurist.


Exempelmeningar för jurist

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet jurist kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Man kan ju misstänka vad hotet bestod i, säger Johnny Andersson som är jurist vid Transportstyrelsen.  
 2. Karolina Gierdal är jurist på organisationen Kampanj mot Homofobi och hon menar att domen är oerhört viktig.  
 3. Donald Trump har backat upp Kavanaugh helhjärtat tidigare och lovordat honom som en mycket kompetent jurist.  
 4. En jurist säger också till Washington Post att kvinnan var i kontakt med honom om händelsen redan den hösten.  
 5. Trumps jurist, Ty Cobb, har beskrivit sig själv och Vita husets stabschef John Kelly som ”de vuxna i rummet”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av jurist

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet jurist.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "jurist" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet jurist förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till jurist

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar jurist.


Mer information om jurist

Andra sätt att lära sig mer kring vad jurist betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av jurist är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om jurist

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för jurist i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är jurist synonymt med både advokat och affärsjurist, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.