Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till jesus

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till jesus.


Vad betyder jesus

Sett till sina synonymer betyder jesus ungefär kristus, men är även synonymt med exempelvis "messias". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till jesus. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet jesus kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för jesus

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet jesus kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Från balkongen filmade Jesus skottdramat som dödade minst två poliser.
  2. När de läser Bibeln ser de texter där Jesus driver ut onda andar.
  3. Det här är knappast en lag som Jesus skulle ställt sig bakom.
  4. "- I våra kyrkor lär vi oss att missionera och att tala om Jesus!";, utbrast Peter när Josefin ifrågasatte vad han höll på med.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "jesus" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet jesus förekommer det i genomsnitt ca. 12100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till jesus

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar jesus.


Mer information om jesus

Andra sätt att lära sig mer kring vad jesus betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av jesus är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om jesus

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för jesus i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är jesus synonymt med både kristus och messias, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.