Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till jämra sig

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till jämra sig.Vad betyder jämra sig

Sett till sina synonymer betyder jämra sig ungefär gny eller deppa, men är även synonymt med exempelvis "gnälla" och "klaga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till jämra sig. Vår databas innehåller även två motsatsord samt en engelsk översättning.


Motsatsord till jämra sig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till jämra sig.

trösta, muntra upp


Engelsk översättning av jämra sig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen jämra sig.Närmeord till jämra sig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar jämra sig.


Mer information om jämra sig

Andra sätt att lära sig mer kring vad jämra sig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av jämra sig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om jämra sig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är jämra sig synonymt med både gny och deppa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är trösta en antonym till jämra sig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.