Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ister

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till ister fördelade på två ordgrupper.Vad betyder ister

Sett till sina synonymer betyder ister ungefär fett eller flott, men är även synonymt med exempelvis "späck" och "talg". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ister. Vår databas innehåller även tre böjningar av ister, fyra exempelmeningar på hur ordet ister kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ister

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ister.


Exempelmeningar för ister

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ister kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Fågeln födosöker emellanåt på marken, och besöker gärna fågelbord för att hitta nötter, ister och solrosfrön.  
  2. För det sjätte upphörde användandet av tjocka såser såsom espagnole och béchamel som var redda med mjöl och ister.  
  3. Medan andra delar av Europa främst använde olja, flott eller ister som matlagningsfett så var smöret mycket dominerande i dessa regioner.  
  4. Gumiljov placerades huvudsakligen i olika byggnadsarbeten, och fick mer mat än i Karagandalägret, och bad därför sin mor att endast skicka ister, smör, senap, peppar, dadlar, korv, te och tobak.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ister" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ister förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ister

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar ister.


Mer information om ister

Andra sätt att lära sig mer kring vad ister betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ister är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ister

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ister i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ister synonymt med både fett och flott, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.