Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till inträde

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till inträde.Vad betyder inträde

Sett till sina synonymer betyder inträde ungefär ankomst eller början, men är även synonymt med exempelvis "entré" och "entréavgift". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till inträde. Vår databas innehåller även sju böjningar av inträde, fem exempelmeningar på hur ordet inträde kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av inträde

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet inträde.


Exempelmeningar för inträde

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet inträde kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Lagen bryter enligt kommissionen bland annat mot EU:s fördrag, som Polen skrev på vid sitt inträde i unionen.  
 2. I och med 1900-talets inträde vann rättspositivismen, och de andra rättsuppfattningarna förlorade i betydelse.  
 3. När Mario besegrat Bowser en andra gång får han en nyckel som ger honom inträde till en annan nivå av slottet.  
 4. En lista på 40 namn har tagits fram över personer som ska vägras inträde och få eventuella tillgångar i EU frysta.  
 5. Makedonien har hittills inte gått med på kravet och därför blivit blockerat från inträde i Nato och EU av Grekland.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av inträde

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet inträde.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "inträde" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet inträde förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är intrade


Närmeord till inträde

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar inträde. Här kommer de tio första.


Mer information om inträde

Andra sätt att lära sig mer kring vad inträde betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av inträde är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om inträde

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för inträde i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är inträde synonymt med både ankomst och början, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.