Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till inkörsport

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till inkörsport.Vad betyder inkörsport

Sett till sina synonymer betyder inkörsport ungefär entré, men är även synonymt med exempelvis "infart". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till inkörsport. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet inkörsport kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för inkörsport

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet inkörsport kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Att börja sälja bilder och filmer är ofta en inkörsport som i slutänden leder till fysiska möten, det visar många av våra ärenden.  
  2. Syftet är att uppmana barn och unga att röra på sig, och skapa en inkörsport till föreningslivet, säger Erik Grönberg, på VästeråsIrsta HF.  
  3. Eftersom drogen är billig och väldigt beroendeframkallande är den också en inkomstkälla för kriminella nätverk, och kan fungera som en inkörsport till tyngre missbruk.  
  4. Med avtalet får svenska företag en inkörsport till landet som är ett nav i den sydostasiatiska ekonomin”, skriver svenske EU-parlamentsledamoten Christofer Fjellner (M) i ett uttalande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av inkörsport

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet inkörsport.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "inkörsport" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet inkörsport förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om inkörsport

Andra sätt att lära sig mer kring vad inkörsport betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av inkörsport är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om inkörsport

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för inkörsport i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är inkörsport synonymt med både entré och infart, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.