Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till induktion

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till induktion fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder induktion

Sett till sina synonymer betyder induktion ungefär härledning, men är även synonymt med exempelvis "påverkan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till induktion. Vår databas innehåller även en motsatsord, sju böjningar av induktion, fem exempelmeningar på hur ordet induktion kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av induktion

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet induktion.


Motsatsord till induktion

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till induktion.

deduktion


Exempelmeningar för induktion

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet induktion kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bacon bryter med medeltidens dogmatism och kräver att filosofin grundas på erfarenheten genom en vetenskaplig induktion.  
 2. En kritik har fokuserat på de delar av gamla teorier som faktiskt visat sig vara sanna; en kritik som kan kallas för optimistisk induktion.  
 3. Han föraktar skolastikens syllogistiska spetsfundigheter och förstår därför inte att deduktionen är oumbärlig också i metoder som baseras på induktion.  
 4. Därför såg han vetenskapens början som teori, ett system av begrepp, och inte som inledd av induktion, något som i stället upplysningens empirister menade.  
 5. Det finns även speciella krympchuckar som är avsedda att värmas upp med induktion, för att sedan krympa och stabilt hålla fast ett fräsverktyg, utan andra typer av fasthållande förband.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av induktion

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet induktion.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "induktion" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet induktion förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till induktion

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar induktion.


Mer information om induktion

Andra sätt att lära sig mer kring vad induktion betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av induktion är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om induktion

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för induktion i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är induktion synonymt med både härledning och påverkan, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är deduktion en antonym till induktion.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.